Nemanja Marković fizioterpeut sa manirima

Ekipa portala ” Bukvalno Sve ” danas je posetila i pričala sa Nemanjom Markovićem Kragujevčaninom i omiljenim fizoterapeutom u Kragujevcu i šire.

1. Kažite nam nešto više o sebi?

Moje ime je Nemanja Marković, diplomirani sam strukovni fizioterapeut. Studije sam pohađao na medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gde sam se nakon završetka istih dao na dalje usavršavanje. Svoje prve radne sate započeo sam u Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu “Ana Antonijević” Kragujevac, kao volonter. Kasnije sam bio angažovan i od strane RK “Radnički 1964” gde sam i danas njihov fizioterapeut. Kako je vreme prolazilo, a ja polako sticao dodatna znanja, iskustva i poznanstva, tako su se stvarale i nove poslovne ponude, pa sam ubrzo bio angažovan od strane najbolje ordinacije za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu u Kragujevcu, a i šire okoline “VF Physical”. Nakon određenog vremenskog perioda rada, odlučio sam da se oprobam i u privatnom sektoru i pokrenem sopstvenu firmu.

2. Kako ste ušli u svet masaže i rehabilitacije tela?

Oduvek sam bio taj koji je imao želju i volju da pomaže drugima. Kroz priču svojih prijatelja fizioteraputa, koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa raznim bolnim stanjima, problemima, ali i uspešnim rešenjima istih, shvatio sam da bih i ja želeo da postanim jedan od njih, fizioterapeut, kako bih dalje pomagao ljudima da svoje svakodnevne obaveze obavljaju što kvalitetnije i naravno bez boli.

3. Koje su nove metode koje se danas primenjuju u rehabilitaciji?

Novih metoda ima zaista mnogo, tako da ću pomenuti samo nekoliko: Terapija Tecar aparatom. Terapija Tecar aparatom vrši se tako što se povređeno mesto tretira biokompatibilnom radijalnom energijom koja ubrzava metaboličke procese na ćelijskom nivou i povećava prirodnu energiju tkiva koje se tretira, stimulišući na taj način prirodne procese samozaceljivanja, kao i anti-inflamatorne procese. ERGON tehnika. Ergon tehnika je inovativni IASTM (instrumentno asistirana mobilizacija mekih tkiva) terapijski pristup za tretman neuromuskuloskeletnih patologija, kombinacijom statičke i dinamičke manipulacije fascije i mekih tkiva sa specijalnim kliničkim alatom. ERGON tehnika mekih tkiva se aplikuje na specifičnim tačkama tkivne restrikcije i fascijalne adhezije kroz fascijalni meridijan. Kada se oni oslobode, popravlja se funkcija u nekoliko tretmana. Svrha primene ERGON tehnike jeste da se otkriju mesta adhezije, poveća lokalna perfuzija, smanji mišićna napetost i bol. Kada je u pitanju procena stanja tkiva, postoji značajna prednost u korišćenju ovih instrumenata, u poređenju sa korišćenjem samo ruku teraputa.

4. Koji je vaš hobi?

Hobija imam zaista dosta, ali jedan se poprilicno izdvaja, a to je biciklizam.

5. Gde vidite sebe za pet godina?

Sebe za 5 godina vidim u svojoj ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa vrhunskim timom stručnjaka iz oblasti medicine, koji će svojim klijentima moći da priušte sve neophodne preglede i tretmane za što bolji i uspešniji život.

6. Ako neko želi da vas kontaktira kako može da dodje do Vas?

Zaisteresovani mogu da me kontaktiraju  putem mobilnog telefona: 066/410-567 ili putem e-mail adrese: nfizio@yahoo.com

Svideće vam se...

1 Response

  1. Aleksandar kaže:

    Izuzetan mladi strućnjak fizioterapeut koji je u usponu da bude jedan od vodećih fiziaterapeuta na ovom podrićju diciplinovan i i sa željom da pomogne u lećenju
    želimo mu puno uspeha u daljem radu i da ostvari divan tim u njegovoj ambulanti za rehabilitaciju održavanja tela i nege-Nemanji Marković
    Srdaćan pozdrav
    AleksandarNestorović-italiyucar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *