HIT U SVETU: Penzioneri koriste društvene mreže kao tablete

Ne samo što imaju besplatno učenje kako da koriste računare i društvene mreže, već su se i navukli kao na tablete prilikom bolesti. Verovali ili ne, većina penzionera jednako koristi svoj računar ili pametni telefon za društvene mreže i igrice kao i tinejdžeri koji su to krenuli već od malena.

Obilje slobodnog vremena, slaba pokretljivost i učestale besplatne obuke za korišćenje računara doveli su do toga da sve više penzionera koristi internet, da ima profil na društvenim mrežama i igra video-igrice.

Neretko sate i sate provode ispred računara ili na pametnim telefonima, pa su pojedinci čak postali i zavisnici od Fejsbuka ili Tvitera. Vole da gledaju fotografije koje postavljaju njihovi prijatelji, da oni kače svoje, čitaju vesti, preko Skajpa, Vajbera ili Vocapa se čuju s rodbinom u inostranstvu ili udaljenim mestima.

Ali penzioneri, posebno oni stariji od 70 godina, ne barataju kupovinom preko interneta, niti su vični plaćanju računa putem e-bankinga. Ovo drugo možda i izbegavaju – iako bi im to bilo lakše, posebno zimi – jer se lepo ispričaju s pripadnicima svoje generacije dok čekaju u redu u pošti da plate račune.

– Ima mnogo penzionera na društvenim mrežama koji su naučili elementarne stvari, imaju dovoljno vremena, teško se kreću, pa sede ispred ekrana i gledaju šta se dešava, komuniciraju s prijateljima i čitaju vesti besplatno. Neverovatno se prime i na video-igrice. Počeli su da budu i zavisnici od igrica, ali nema ih mnogo – izjavili su iz GDSa.

Svideće vam se...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *